amex arrow-down australia cart download facebook fax google grid-view instagram list-view login mail mc minus money_back nav paypal phone pin pinterest plus returns rss search shipping tumblr twitter vimeo visa waranty wishlist x youtube zoom
Handlevogn
14 DAGS RETUR
WKF GODKJENT KARATE RANGE TILGJENGELIG 🥋

Er Kickboksing og Muay Thai det samme?

Er Kickboksing og Muay Thai det samme?

Er Kickboksing og Muay Thai det samme?
Hvis du vurderer å prøve Muay Thai eller Kickboksing og ønsker å forstå forskjellene deres, er dette blogginnlegget perfekt for deg! Vi går gjennom hovedforskjellene mellom Kickboksing og Muay Thai for å hjelpe deg med å velge hvilken sport som er best for deg å trene!

Hva er Muay Thai?
Muay Thai, også kjent som "Thaiboksing", det er nasjonalsporten i Thailand og har sine røtter i militær bruk på 1200-tallet i Sukhothai-riket. Det blir ofte referert til som "kunsten med åtte lemmer" på grunn av bruken av åtte kontaktpunkter, inkludert slag, spark, albue- og kneangrep.

Muay Thai utøvere, også kalt Nak Muays, gjennomgår intense og omfattende treningsøkter som inkluderer ulike aktiviteter som hopping, løping, skyggeboksing, trening med thaipads og boksesekker, clinch-trening, sparring, kondisjonstrening og tøying, med meditasjon som finale.

Hva er kickboksing?
I den moderne vestlige verden refererer "kickboksing" vanligvis til den amerikanske stilen som dukket opp på 1970-tallet. Denne typen kickboksing begynte som en fusjon av karate og utviklet seg deretter til det som i dag er kjent som Kickboksing. Det er i utgangspunktet boksing, men med tillegg av spark, som rettferdiggjør navnet kickboksing.

Kickboksere fokuserer på trening som forbedrer kondisjon, koordinasjon og styrke. Treningene deres inkluderer aktiviteter som jogging, styrketrening, pad-/boksesekkarbeid og komplekse øvelser for å forbedre smidighet, hastighet og reflekser.

Forskjeller mellom Kickboksing og Muay Thai
Selv om Muay Thai og kickboksing deler mange likheter, er det også merkbare forskjeller mellom dem.

Kickboksing fokuserer først og fremst på å bruke spark og slag i et 4-punktssystem, mens Muay Thai utvider dette til et 8-punktssystem ved å inkludere spark, slag, albuer, knær og "full" clinch.

Slag i Muay Thai og kickboksing er forskjellige. I kickboksing lærer fightere et bredt repertoar av mer komplekse slagteknikker, mens Muay Thai stort sett bruker enkle, kraftige slag som ikke er like tekniske som de i kickboksing.

Sparketeknikker er også forskjellige. I Muay Thai bruker utøveren primært midten av leggen til å sparke, mens kickboksing tillater spark til foten, underbenet eller midten av benet.

Til slutt er strategiene for angrep forskjellig mellom Muay Thai og kickboksing. Muay Thai-krigere fokuserer på tålmodighet og sliter ned motstanderen ved å angripe det samme området gjentatte ganger, mens kickboksere bruker fotarbeidet og vinklene til å sette opp spark og se etter avslutninger.

Å velge en sport
Når du velger mellom Muay Thai og Kickboksing, er det viktig å ta hensyn til dine egne mål, tilgjengeligheten av steder du kan trene og dine personlige interesser. Hvorfor ikke prøve begge idrettene hvis mulig for å se hvilken som passer deg best?

Finne en klubb å trene i
vis du leter etter en klubb å trene i, er det lurt å lese anmeldelser og sjekke ut forskjellige klubber i ditt område for å finne den som passer deg best. De fleste klubber tilbyr prøveperioder, noe som gir deg muligheten til å prøve forskjellige klasser og oppleve fellesskapet før du forplikter deg.


Eldre innlegg

© Copyright 2024 SMAI Norge
Site by Process
close
Sale

Unavailable

Sold Out

Back to the top